Jukka Mäkihannu Tiikereiden päävalmentajaksi
27.4.2016 14:42 Uutiset / Pääsivusto

Jukka Mäkihannu Tiikereiden uudeksi päävalmentajaksi. Tiikerit lähtee myös karsimaan Mestareiden liigaan.

Kokkolan Tiikereiden uusi päävalmentaja on rovaniemiläinen Jukka Mäkihannu. Tiikerit solmi 32-vuotiaan rovaniemeläisen kanssa yksivuotisen sopimuksen, jossa on optio kahdesta lisävuodesta. Mäkihannu on valmentanut Napapiirin Pallokettuja ykkössarjassa viimeiset kolme kautta. Pelaajaurallaan NaPaa, Oulun Ettaa ja Tornion Lentistä edustanut Mäkihannu pelasi 123 liigaottelua. Mäkihannun pelaajauran suurin saavutus oli Suomen cupin voitto NaPan riveissä.

Osoitus siitä, kuinka rakas Kokkolan Tiikerit on Tommi Tiilikaiselle, on että hän oli tärkeä lenkki kun uutta valmentajaa haettiin.

-Tommi oli ensimmäinen joka otti yhteyttä. Hän kysyi voiko hän minua Tiikereille esittää. Suostuin ja sen jälkeen asiat etenivät nopeasti. Yksi puhelu ja yksi käynti Kokkolassa, Jukka Mäkihannu kertoo.

-Kotona juttelin asiasta ja todettiin, että jos tämmöinen mahdollisuus annetaan, siitä ei voi kieltäytyä, Mäkihannu sanoo.

Jukka Mäkihannu on naimisissa ja perhelisäystä on tulossa syyskuussa. Muutto Kokkolaan tapahtuu kesällä.

Minkälainen joukkue mielestäsi Tiikerit oli kaudella 2015-16?

-Tiikerit on minun näköinen joukkue. Se ilo mitä siitä on näkynyt. Jossain vaiheessa tuntui, että lentopallo ei ole hauskaa, mutta tämän kauden Tiikereistä sen näki. Se on hauskaa.

Mäkihannu tietää ja myöntää, että astuu suuriin saappaisiin.

-On odotuksia, on paineita. Se kuuluu asiaan, että haasteita on. Laitan itseni likoon, Jukka lupaa.

Valmentajana Jukka Mäkihannu haluaa kehittää yksilöitä, jotka muodostavat joukkueen ja sitä kautta tehdään tulos.

Tiikereiden joukkueen kokoaminen on alkanut.

-Valmentaja-asia haluttiin ensin kuntoon. Vielä on vaikea sanoa, kuinka moni jatkaa tai lähtee pois. Arvioisin, että 4-5 kaveria vaihtuu, puheenjohtaja Lauri Heikkilä toteaa.

Jukka Mäkihannu painottaa, että kaikki kauden 2015-16 tiikeripelaajat ovat mielenkiintoisia.

Tiikerit aikoo osallistua ensi syksynä Mestareiden liigan karsintoihin, joihin se sai paikan Mestaruusliigan voiton myötä.

Tiikerit haluaa menestyä, niin liigassa kuin myös kansainvälisissä peleissä.

-Missään nimessä ei niihin ennakkoon häviämään lähdetä. Pitää vaan muistaa pitää järki ja talous kunnossa, Heikkilä toteaa.

Europelit alkavat syys-lokakuun vaihteessa. Kolme karsintavaihetta pitää selvittää, jotta paikka mestareiden liigan lohkovaiheeseen aukeaa.

Aiemmin tällä viikolla uutisoitiin että Kokkolan Tiikerit kolmeen Suomen mestaruuteen valmentanut Tommi Tiilikainen siirtyi valmentamaan Düren SWD:tä Saksan Bundesliigaan. Tiilikainen oli Kokkolan Tiikereiden valmentajana neljä kautta.


   
Lisää uutisia
Kokkolan Tiikerit
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Kategoriat